Galleri Huset Knægt – hvem er vi?

Vi (Erno Badstue og Allan Mads Knægt) står bag det lille galleri ’galleri Huset Knægt’ i Bogense. Erno er galleriets egen keramiker og Allan har lagt navn til galleriet via sit efternavn.

Galleriet er beliggende i den smukke gamle bydel i Bogense. Her byder vi på kunst, kunsthåndværk og håndlavet brugskunst. En del af emnerne i galleriet kan dog også købes via denne hjemmeside.

I løbet af året har vi separatudstillinger med både gæsteudstillere og faste kunstnere. Du kan få information om disse ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Galleriet er udsprunget af et længerevarende ønske om, at arbejde med noget, vi brænder for og holder af. Det er i al fald denne tanke, der ligger bag galleriet, og som har gjort, at vi har skiftet fra at arbejde med mennesker, der har det svært til at arbejde med billedkunst og keramik.

Det håndlavede

Vi sætter pris på, at tingene er fremstillet af en kunstner eller kunsthåndværker, der har haft ”produktet” i hænderne, formet det, dekoreret det og godkendt det.

Når glasset eksempelvis er mundblæst eller når keramikken er håndlavet og hånddrejet, bliver hvert enkelt ”produkt” til noget særligt. Og selvom en vis ensartethed måske efterstræbes vil de aldrig være 100 % ens. Vi synes, det er basalt for charmen, dét, der giver materialet sjæl.

A title

Image Box text

At tilgodese sanserne

Vi har altid haft interesse for kunst, kunsthåndværk og håndlavet brugskunst. For vores vedkommende handler denne interesse om at tilgodese sanserne. Noget smukt at se på, noget rart at røre ved, noget dejligt at høre på, smage på osv.

Sanserne har direkte forbindelse til opfyldelsen af tilfredshed, forundring, eftertænksomhed, glæde og meget mere, og med alle de tanker og refleksioner som sanseindtryk ofte afstedkommer, er der masser af gods at komme efter ved at tilgodese sine sanser, bare en smule.  

Et ydmygt håb

Vi har et spinkelt og ydmygt håb om, at vores lille galleri kan være med til at skubbe til nogle af sanserne. Kan give noget smukt at betragte, kan skubbe lidt til følelserne, kan afstedkomme lidt eftertænksomhed, kan tilfredsstille behovet for at røre ved lækkert forarbejdet materiale…. med mere

Vi håber, du vil bruge lidt af din kostbare tid på at besøge os og se efter, om vi eventuelt har noget at byde på i forhold dig og det, der gør dig glad.

Erno Badstue & Allan Mads Knægt

A title

Image Box text