RIE BRØDSGAARD  

CYRIL HANCL

 

Mange lag

For billedkunstneren Rie Brødsgaard betyder naturen alt. Den giver ro og inspirerer. Naturens mønstre og strukturer danner ofte afsæt for motiverne i hendes malerier, der befinder sig i sit helt eget univers mellem det figurative og det non-figurative. Hendes foretrukne figurer er træer og udsnit af grene. Ofte går hun efter at få et miks af naturens udtryk ned på lærredet, så der skabes nye udtryk.

”Jeg arbejder med mange tynde lag, detaljer, det grafiske og noget man ikke forstår. Jeg ved ikke altid, hvad det ender med, når jeg går i gang”

Rie Brødsgaard

modsætninger mødes

I galleriets sidste udstilling i 2020, kan man opleve et spændende møde mellem Rie Brødsgaards billedkunst og Cyril Hancls keramik. Fascinationen af former har de tilfælles, og en forkærlighed for den turkise farve har de også begge. Med hvert sit medie er de på jagt efter beskuerens fantasi og undren, men hvor podierne understøtter Cyril Hancls figurer pryder Rie Brødsgaards malerier væggene i det lille galleri.

 

 

Generelt afspejler Cyril Hancls organisk formede figurer og skulpturer en dyb forståelse for naturmaterialer. Hans værker har ofte en naturlig harmoni, blødhed og enkelhed over sig, der kæler for beskuerens blik, med samme virkning som naturens egen skønhed i form af landskaber med træer og sten beroliger og fascinerer.

Nogle gange tilføjer han en lille detalje, der spiller sammen med et ordspil, humor eller andet han gerne vil gøre opmærksom på. Ofte giver det værkerne et præg af ærlighed, optimisme og visdom.

Cyril fortæller selv: ”Når inspirationen er der, tager jeg en blyant og laver en model for at sikre, at den fungerer i et rum. Formen forenkles, ofte ad flere omgange, for jo enklere formen er, jo mere kan observatørens fantasi udspille sig”

 

Eksempler fra udstillingen

Rie Brødsgaard

katalognr. 2020/570

Rie Brødsgaard

katalognr. 2020/683

Rie Brødsgaard

katalognr. 2020/402

Rie Brødsgaard

katalognr. 2020/314

Cyril Hancl

Nesting Bird

Cyril Hancl

Protozoan

Cyril Hancl

Inuit

Cyril Hancl

Blue Tree