Absintglas

inspireret af oscar wildes

levevis og skæbne

 

Et glas absint er lige så poetisk som noget andet i verden.

Hvilken forskel er der mellem et glas absint og en solnedgang?

Oscar Wilde

svære at modsta

Litterært er Oscar Wilde først og fremmest kendt for værker som ’Billedet af Dorian Gray’ og ’Bunberry’, men de fleste kender ham også som bohemen med den store appetit på livets goder, alkohol og sex som resulterede i en stor skandale og et to-årigt fængselsophold som reelt på sigt kostede ham livet. Den håndslebne slange i ’Wilde’-glassene er da også en påmindelse om, at fristelserne kan være både fatale og svære at modstå.

absintglas

Absintglasset er selvfølgelig til yndere af absint – men også til dem, der elsker pastis.

Hæld absint og pastis op som vist – og fortynd med iskold vand efter smag.

Absint og pastis

“Ordet absint afstedkommer let indre billeder af bohemelivet blandt kunstnerne i det gamle Paris. Absinten havde en dragende virkning på byens kunstnere på trods af sit dårlige rygte, der blandt talte om hallucinationer og svære abstinenser. Nu er absinten tilbage og bliver stadig mere populær.
 
I starten af 1800-tallet begyndte blandt andre Henri-Louis Pernod at producere absint i Frankrig. Pernod lagde senere navn til drikken ’Pernod’, der er en ”pastis” ligesom eksempelvis mærkerne ’Ricard’ og ’51’. 
 
Både absint og pastis drikkes fortyndet med vand, hvilket giver begge typer drikke et mælkehvidt skær. Begge smager også af lakrids, men absint har ofte en højere alkoholprocent. Absint indeholder typisk mellem 50 og 75 pct. alkohol, men kan fås helt op til 80%
 
Der er også forskelle i urtesammensætningen, først og fremmest ved, at absint indeholder havemalurt, som siges at have hallucinerende virkning. I årene Oscar Wilde opholdt sig i Paris var han da også en stor absint-entusiast. Han sagde, at absinten fik ham til at se tingene, som han ønskede de var

Fantastisk slibearbejde

’Wilde’-glassene er mundblæste og håndslebne – og af krystal. De fremstilles af Rückl, som hører til Europas absolutte elite inden for krystalglas. Det er lykkes dem at samle nogen af de bedste glaspustere og glasslibere, hvilket afspejler sig i det utroligt flotte glasarbejde.

 

HVAD SKRIVER ALT FOR DAMERNE OM GALLERIETS KRYSTALGLAS

klik – og læs et stykke nede …

KLIK
Alt for Damerne Rückl krystal Galleri Huset Knægt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få de sidste opdateringer så snart der sker noget nyt

You have Successfully Subscribed!

Gå ikke glip af noget - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi værner om din sikkerhed og vil aldrig udsende spam.

Du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev!