MODSÆTNINGER MØDES

Rie Brødsgaard

udstilling fra 10. oktober til 12. november

”Alle disse modsætninger og forskellige kompositionelle greb forbinder Rie Brødsgaard, så hvert billede på én gang står grafisk klart, fast og harmonisk og dynamisk, levende og kraftfuldt.
 

Det hele går med andre ord op i en højere enhed, noget af en bedrift…

Tom Jørgensen, kunstanmelder på JP
 
 

Når Galleri Huset Knægt blænder op for årets sidste udstilling, bliver det et spændende møde mellem Rie Brødsgaards billedkunst og Cyril Hancls keramik. Fascinationen af former har de tilfælles, og en forkærlighed for den turkise farve har de også begge. Med hvert sit medie er de på jagt efter beskuerens fantasi og undren, men hvor podierne understøtter Cyril Hancls figurer pryder Rie Brødsgaards malerier væggene i det lille galleri. 
 
For billedkunstneren Rie Brødsgaard betyder naturen alt. Den giver ro og inspirerer. Naturens mønstre og strukturer danner ofte afsæt for motiverne i hendes malerier, der befinder sig i sit helt eget univers mellem det figurative og det non-figurative. Hendes foretrukne figurer er træer og udsnit af grene. Ofte går hun efter at få et miks af naturens udtryk ned på lærredet, så der skabes nye udtryk. 
 
”Jeg arbejder med mange tynde lag, detaljer, det grafiske og noget man ikke forstår. Jeg ved ikke altid, hvad det ender med, når jeg går i gang”
Rie Brødsgaard

Ries særlige evne for at arbejde i mange lag og hendes stærke talent for sammensætninger af farver er grundlæggende i alt hendes arbejde. Men hvert værk er sit eget univers – og Rie Brødsgaards universer er fascinerende. Værkerne er intense og lette på samme tid, rå, feminine og harmoniske. Når Rie fornemmer, at beskueren vil undres og finde de mange lag spændende, er værket færdigt.
 
Selvom Rie arbejder med mange lag i sine billeder, er hun begejstret for det spontant søgende og er optaget af processerne, der fører frem til det endelige udtryk. Farver, former, stemninger, strukturer og tanker arbejder sig frem til et drømmende univers med kontraster mellem lys og mørke, hårdhed og blødhed, tiltrækning og frastødning med flere.
 
Tom Jørgensen, kunstanmelder på JP, beskriver det således:
 
”Alle disse modsætninger og forskellige kompositionelle greb forbinder Rie Brødsgaard, så hvert billede på én gang står grafisk klart, fast og harmonisk og dynamisk, levende og kraftfuldt.
 
Det hele går med andre ord op i en højere enhed, Noget af en bedrift…”

”Jeg arbejder med mange tynde lag, detaljer, det grafiske og noget man ikke forstår. Jeg ved ikke altid, hvad det ender med, når jeg går i gang”
 
Rie Brødsgaard

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få de sidste opdateringer så snart der sker noget nyt

You have Successfully Subscribed!

Gå ikke glip af noget - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi værner om din sikkerhed og vil aldrig udsende spam.

Du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev!