MYTISK OG HUMORISTISK

”Arbejdet med keramikken lærer mig tålmodighed og ydmyghed”

Lenka Feldstein

 

MYTISK OG HUMORISTISK

Det ses, at hver af Lenka Feldsteins keramiske figurer er en del af hendes underfundige univers. Det er tydeligt, at de kommer fra Lenkas mellemjordiske verden. Men på trods af samhørigheden er der stor diversitet imellem værkerne, som ofte indeholder både geometriske elementer og henvisninger til mytologien.

Processen begynder fra den allerførste berøring af leret. Hvad skal der ske? Hvilke former og strukturer antydes i leret eller sindet? Og fastholdelsen når det føles rigtigt.

Lenka Feldsteins fascination af keramikkens proces er en livslang kærlighed. Forløbet er langt inden den endelige figur godkendes og indeholder mange faser.

”Det er en proces, der lærer mig tålmodighed og ydmyghed”

”Processen tåler ikke alt, den har en hukommelse og er alligevel fleksibel. Men den er altid i berøring med de fire elementer. Jorden, der sammen med vandet udgør leret. Et fællesskab, der giver leret glathed og elasticitet. Luften, der medfører stabilitet via tørring og ilden, der transmitterer den indre struktur og resulterer i soliditet og det endelige udtryk”     

…Og Lenkas fascination stopper aldrig…

Motiverne varierer, men der ligger altid eftertænksomhed eller humor bag hendes arbejde. Hvad enten det er den næsten religiøse dyrkelse af livet eller den stille protest over hverdagens trummerum, sender hun altid tankermed beskueren hjem.

I juli har galleri Huset Knægt en separatudstilling med værker af Lenka, hvor der samtidig udstilles malerier af Lisbeth Ellinor.

Der er fernisering d. 4. juli kl. 13.00, hvor Lenka Feldstein vil være til stede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få de sidste opdateringer så snart der sker noget nyt

You have Successfully Subscribed!

Gå ikke glip af noget - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi værner om din sikkerhed og vil aldrig udsende spam.

Du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev!