Vi er vilde med keramik

Der samles rådrejet lertøj til der er nok til en første brænding. En keramikovn er dyr i drift, så man afventer, til der er nok til at fylde ovnen ud.

 

Det er drønspændende

Når du står med noget keramik i hånden, tænker du sikkert ikke over, hvor mange processer, det har været igennem.

Der skal formgives eller drejes, drejes af (en sart proces hvor overflødigt ler fjernes), slibes, forglødes (første brænding i ovn), glaseres og brændes igen. Er det en rakubrænding, der er tale om, skal keramikken tillige luftes, have et ophold i iltfattigt miljø og gennem en afrensning i vand. Og så holder man vejret og håber på et godt resultat.

Det er drønspændende, og vi er vilde med det. Vi har indrettet baglokalet og gården i galleriet i Bogense, så der kan arbejdes med leret, mens vi ”passer butikken”, og i Tommerup har vi et større værksted.

På værkstedet i Tommerup brænder vi raku. Raku er en japansk teknik, der ofte medfører dekorative krakeleringer i glasuren, som mange er vilde med.

Der formgives.

Her er det et forstadie til en havfrue, der arbejdes med

Der drejes. Vaser, skåle, fade og meget mere får sin smukke form via arbejdet ved drejeskiven

I galleriets baglokale i Bogense har vi en elektrisk keramik-ovn. Her er det stentøjsvaser, der har været igennem den første brænding (forglødning). En brænding tager et døgns tid. Efterfølgende skal det have glasur og brændes igen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få de sidste opdateringer så snart der sker noget nyt

You have Successfully Subscribed!

Gå ikke glip af noget - tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi værner om din sikkerhed og vil aldrig udsende spam.

Du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev!